woensdag 31 augustus 2016

Maak een quiz met Google Formulieren inclusief puntentelling en feedback op de antwoorden

Met 'Google Formulieren' - een module in 'Google Drive' - kun je gratis prachtige quizzen maken. De quizvragen - al of niet met een afbeelding - worden automatisch nagekeken en van een puntenwaardering voorzien. Ik heb hier al eerder over geschreven in mijn blogpost 'Met 'Google Formulieren' kun je nu ook quizzen maken met scoreberekening'.
Op deze blogpost kreeg ik de volgende reactie: "Dat kon toch al lang?"
Inderdaad, dat kon al lang, maar daar had je wel een zgn. 'add-on' voor nodig, nl. 'Flubaroo'.

Maar nu is 'Google Formulieren' - sinds juni van dit jaar - voorzien voorzien van een nieuwe optie: 'quizzen'. Zie afbeelding 1:


Afbeelding 1: De optie 'Quizzen' in 'Google Formulieren'

Willem Karssenberg (Twitter: @trendmatcher) schrijft over deze nieuwe optie in 'Google Formulieren' in het 'bijschrift' bij het uitlegfilmpje 'Maak een quiz in Google Forms' (zie verderop in deze blogpost) het volgende:
"Een quiz maken in Google Forms kon natuurlijk al langer, maar wat er sinds gisteren nieuw aan is, is de mogelijkheid om meerkeuzevragen automatisch te laten nakijken.Verder kun je nu feedback geven bij een goed en fout antwoord en daar eventueel een url aan koppelen naar een webpagina. Tenslotte kun je punten verstrekken per juist gegeven antwoord. In deze screencast laat ik zien hoe je een quiz kunt maken in Google Forms die zelf de juiste antwoorden laat zien en daar punten voor geeft. (Bron)"
Lees zijn volledige blogpost over dit onderwerp op

Uitlegfilmpje: 'Maak een quiz in Google Forms'

Handige artikelen met uitlegfilmpjes!


Mijn quiz met plaatjes :-)Gerelateerde blogposts


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier je reactie.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.