maandag 1 februari 2016

10 Minute Mail: Een account aanmaken met een 'wegwerp' e-mailadres


Je wilt een bepaalde webtool uitproberen om eens te kijken of deze bruikbaar is om in je klas te gebruiken. Je moet bij deze webtool een account aanmaken. Er wordt om je e-maildres gevraagd en je moet je naam opgeven.

Je hebt hier géén trek in, want je wilt de webtool alleen maar bekijken. Je weet ook niet of er een optie bij de instellingen zit om de account te beëindigen. Bovendien heb je ook geen trek in spam.

Een oplossing om dit probleem te tackelen is gebruik te maken van een tijdelijk e-mailadres dat voor je wordt gemaakt op de (gratis) website  '10 Minute Mail'.

10 Minute Mail

Op '10 Minute Mail', krijg je een tijdelijk e-mail adres. Alle E-mail die aan dit tijdelijke adres wordt verzonden, verschijnt op '10 Minute Mail'. Je kunt de mail lezen, hyperlinks aanklikken (bijvoorbeeld in een verificatie mail) en zelfs de mail beantwoorden. Het E-mail adres verloopt na tien minuten.
"Waarom zou je van een tijdelijk E-mail adres gebruik maken? Misschien wil je lid worden van een website of forum waar je een E-mail adres moet opgeven om een bevestigingsmail te ontvangen. Misschien wil je niet je echte E-mail adres opgeven omdat je geen zin hebt om op spamlijsten terecht te komen. Een tijdelijk E-mail adres is dan een prima oplossing én het is gratis. (Bron)" 
Heb je aan tien minuten niet genoeg, dan kun je de 'wachttijd' met tien minuten verlengen. Wel is het zaak om '10 Minute Mail' open te laten staan en de website waar je een account gaat aanmaken in een nieuw tabblad van jouw browser te openen. Je ziet dan meteen wanneer er een verificatie- of 'welkom'-mailtje van de betreffende website binnenkomt bij '10 Minute Mail'.

De taal van '10 Minute Mail' kun je instellen in het Nederlands.

Op de website van Computer!Totaal kun je in het artikel 'Versla spam met 10 Minute Mail' (19-11-2015) een beschrijving lezen van '10 Minute Mail'.
" (...) Op de website 10minutemail.com is het mogelijk om een tijdelijk e-mailadres op te vragen dat na 10 minuten verloopt. Als je de website opent krijg je een scherm te zien waar het nieuw gegenereerde e-mail gedurende 10 minuten klaar staat voor gebruik! Tijdens deze 10 minuten kun je op de hoofdpagina je inbox bekijken waar alle berichten verschijnen die naar het desbetreffende adres worden verstuurd nadat je het adres hebt gebruikt op websites of fora. Naast 10-minute-mails is het ook mogelijk om 10 minuten extra op te vragen, mocht je meer tijd nodig hebben..." Lees het volledige artikel »

Aardig detail: je kunt nu ook een nep-naam opgeven, bijvoorbeeld 'Jan Zondernaam'.

Je registratie bij de door jou uit te testen webtool wordt dan:


'10 Minute Mail' is gratis. Je hoeft je ook niet te registeren. Alleen staat er op de site 'opvallende' reclame. Omdat ik een adblocker gebruik - Adblok Plus - is er op de schermafdruk aan het begin van deze blogpost geen reclame zichtbaar.

Overigens - maar dat is persoonlijk - vind ik het gebruik van '10 Minute Mail' handiger en makkelijker dan het werken met aliassen in Gmail en Outlook.com als een tijdelijk e-mailadres. Voorbeeld van zo'n 'Gmail'-alias: ben.zondernaam+webtool1@gmail.com. Zie ook: Perpermunt.net: 'Gmail alias aanmaken'.

Handleiding bij '10 Minute Mail'


Wat heb je eraan in de klas..?

Niks..! '10 Minute Mail' is handig als je - bijvoorbeeld leuke webtooltjes voor je leerlingen of voor jezelf wilt uitproberen. Je hoeft dan niet je eigen e-mailadres of het e-mailadres van jouw groep of school te gebruiken en kunt 'anoniem' inloggen op een website/webtool.

Meer online 'wegwerp e-mail'-websites vind je op


Website

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier je reactie.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.